Canespor® 10mg/g krem1

Canespor® 10mg/g krem1

Bifonazol

Ovaj lek se na obolela područja nanosi jednom dnevno. Canespor® krem leči gljivičnu infekciju za tri nedelje.* Lek sadrži supstancu protiv gljivica bifonazol, koji deluje protiv većine izazivača gljivične infekcije stopala. Krema je bez recepta na raspolaganju u apotekama.

* Za neke indikacije potrebno i 4 nedelje.
Ako gljivične infekcije kože ne možete da eliminišete ili se stanje pogoršava, obratite se lekaru.

1. Uputstvo za lek Canespor®, krem, 10mg/g, April 2022

Lek Canespor® krem se koristi kod gljivičnih infekcija (mikoza) kože prouzrokovanih dermatofitima, kvasnicama, plesnima i drugim gljivicama kao što je Malassezia furfur kao i kod infekcija izazvanih sa Corynebacterium minutissimum.

Lek Canespor® krem se koristi za lečenje gljivične infekcije na stopalima i rukama (uključujući i lečenje ogoljenog ležišta nokta koje je posledica keratolitičke terapije gljivičnog oboljenja nokta); gljivične infekcije kože na drugim delovima tela i prevojima na koži; osip izazvan glivicom Malassezia furfur (pityriasis versicolor); infekcije kože izazvane Corynebacterium minutissimum (eritrazme) i površinske kandidijaze.

Ukoliko se ne osećate bolje ili se osećate lošije nakon tri nedelje od primene terapije, obavezno se obratite lekaru ili farmaceutu.

Trudnoća i dojenje

Trajanje lečenja

Česta pitanja - Gljivična infekcija stopala

  Gljivična infekcija stopala je veoma česta infekcija kože, koju izazivaju gljivice i možete je jednostavno lečiti nanošenjem antimikotika direktno na obuhvaćeno područje. Za lečenje gljivične infekcije stopala na raspolaganju je krem na bazi bifonazola kompanije Bayer. Za više informacija o lekovima za gljivičnu infekciju stopala kliknite ovde.

  Nažalost ne. Gljivična infekcija stopala je gljivična infekcija kože koju treba lečiti antimikotikom. Što pre budete počeli lečenje, pre ćete je ukloniti. Za informacije u vezi s jednostavnim i efikasnim lečenjem gljivične infekcije stopala, posetite našu stranicu za lečenje gljivične infekcije stopala.

  Lečenje zavisi od korišćenog leka. Znaci infekcije kože, npr. svrab i osetljivost, morali bi da se poboljšaju za nekoliko dana lečenja kremama za lečenje gljivične infekcije kože kompanije Bayer. Ukoliko se znaci ne poboljšaju za sedam dana, posavetujte se s lekarom.

  Zbog gljivične infekcije stopala ne treba da prekinete fizičku aktivnost, ali izbegavajte plivanje da biste sprečili širenje infekcije. Preporučljivo je da tokom vežbanja nosite pamučne čarape, a u svlačionicama papuče ili sandale. Posle vežbanja, stopala morate da operete i osušite, a čarape operete u vreloj vodi i ostavite da se patike osuše.

  Uz neke jednostavne mere možete da smanjite opasnost od pojave gljivične infekcije stopala. Najvažnija  mera je da stopala održavate čistim i suvim, a naročito nakon posete zajedničkim svlačionicama, bazenima ili tuševima. Za više saveta , kliknite ovde.

  Izvori:
  5. Uputstvo za lek Canespor®, krem, 10mg/g, April 2022