Canesbalance®1,2

Canesbalance®1,2

Canesbalance® vaginalni gel je medicinsko sredstvo koje klinički dokazano efikasno otklanja simptome bakterijske vaginoze, uspostavljajući normalan pH i vaginalnu floru. 

 

Canesbalance® vaginalni gel otklanja simptome bakterijske vaginoze na prirodan način

Canesbalance® gel je klinički ispitan1

Kada treba da odete kod lekara?

Izvori:
1. Gine L, et al. New therapeutic Thechniques. Lactic acid and Glycogen Gel in Vaginitis. Toco-Ginecologia Practica.2001;LX:656
2. Uputstvo za upotrebu Canesbalance, Novembar 2020

Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Česta pitanja- Bakterijska vaginoza

  Bakterijska vaginoza je najčešći oblik vaginalnih infekcija kod žena u reproduktivnom periodu1. Obično je uzrokovana neravnotežom pH-vrednosti u vagini. Ukoliko smatrate da imate bakterijsku vaginozu i ukoliko ste u drugom stanju, posavetujte se s lekarom u pogledu lečenja. Kliknite ovde za više informacija o bakterijskoj vaginozi.

  Simptomi se kod svake žene ponaosob razlikuju, a najkarakterističniji je miris na ribu ili drugačiji neprijatan miris i vodeni sivkasto-beli sekret. Kliknite ovde za više informacija o drugim simptomima bakterijske vaginoze.

  Miris na ribu je karakterističan simptom bakterijske vaginoze, koji se kupanjem nažalost samo pojačava. Pranje običnim sapunima ili gelovima za tuširanje ili tuširanje vaginalnog dela može da izmeni pH-ravnotežu vagine i tako izazove bakterijsku vaginozu i neprijatan miris. Kliknite ovde za savete o adekvatnoj higijeni intimnog dela.

  Bakterijsku vaginozu je lako pomešati s gljivičnom infekcijom vagine, jer je neprepoznavanje bakterijske vaginoze vrlo često, iako se simptomi i uzroci bitno razlikuju. Gljivična infekcija vagine je infekcija gljivicama kvasnicama (iz roda Candida albicans), a bakterijska vaginoza je infekcija bakterijama.

  Izvor:
  1. P E Hay MRCP, A Ugwumadu MRCOG and J Chowns MBBS, Department of Genitourinary medicine, St. Georg’s Hospital, London, UK, “Sex, thrush and bacterial vaginosis”, International Journal of STD&Aids 1997; 8:603-608